Ricard ReguantLa 9 ani dupa ce a regizat primul musical din Romania, Muzicalul Chicago, catalanul Ricard Reguant – recunoscut in Spania mai ales pentru musicalurile si comediile puse in scena, precum si ca intemeietor al primei scoli de musical de pe taramuri iberice, a revenit in Romania pentru a monta un spectacol de comedie deosebit.

Este vorba despre TOC TOC – “o rara avis a a comediilor bulevardiere” asa cum o numeste el pentru ca nu este un amalgam de incurcaturi si neintelegeri intre perechi sau pe teme sexuale, ci un spectacol in care situatia personajelor este una speciala… care se bazeaza pe o circumstanta unica si care aduce toate personajele sub aceeasi umbrela. Avem de-a face cu 7 personaje, 7 manii compulsive (Tulburari Obsesiv Compulsive – TOC) si un cabinet medical in care provocarile, luptele si dezacordurile intre pacienti se succed in ritm alert si cu precizie de ceasornic. Si, ceea ce este foarte important, nu este o comedie de situatie pentru ca in TOC TOC personajele si comportamentul lor sunt cele care genereaza actiunea si nu invers.

Printre productiile regizate de Ricard Reguant in Spania se numara: Chicago, el musical (Premiul Max pt cel mai bun musical), Grease (vazut de peste 1,5 milioane de spectatori), “Queen / We Will Rock You”, “Cantand in Ploaie”, “Cina pentru fraieri”, “West Side Story”, ““The Sunshine boys”, “Magnolii de Otel”, “Last of Red Hot Lovers”, “Misery”, “Toc Toc”, “Boeing Boeing”, musicalul “Mortadelo y Filemon”, “Pijama para Seis”, Centenario Del Real Futbol Club Español din Barcelona,”Sapte Mirese pentru Sapte Frati”, “10 Negri Mititei”, “Blood Brothers”, musicalul “Tarzan”, musicalul “Hercules”, musicalul “Vrajitorul din Oz”, musicalul “Boig per tu”, programe TV, etc.

ricard-reguant-premiul-broadway-worldA montat spectacole in Spania, Brazilia, Romania si a regizat filme, fiind de altfel si nominalizat la premiile Goya.

In 2015, in cadrul Galei Premiilor BroadwayWorld i s-a acordat Premiul Onorific pentru intreaga activitate.